2013. máj. 1.

A Randi

Van oldalt egy szavazás, kérlek klikkeljetek valamelyikre! :) Kommenteket szívesen olvasok! Lehetnek hosszúak is (azokat szeretem legjobban)!
Leah Xx
Nem tudom, hogy mi van ezzel a szavazásos izével, mert minden szavazatot kitörölt... A lényeg, hogy ask.fm-re érkezett a legtöbb válasz. http://ask.fm/leahbehindthescreen
Viszont ha nem érkeznek majd kérdések, törölni fogom. Akármit kérdezhettek, én válaszolok! :)

16.fejezet

 **Liam szemszöge**

 Miután Adival beszéltem, az öltözőben vigyorogva vettem egy fürdőt és öltöztem át. Miközben a cipőmet kötöttem be, Zayn felfigyelt a felhőtlen jókedvemre és arra, hogy energetikusan ugrálva kerülgettem hol Lou-t a sminkesünket, hol Harry és Louis párosát, akik versenyeztek valamiben.
 - Mi ez a nagy készülődés? - Kérdezte ledobva magát mellém a kanapéra. - Csak nem randid lesz?
 - Tulajdon képpen, de - villantottam rá egy vigyort, majd a tükörbe nézve igazgattam a ruháimat és a hajamat.
 - És ki a szerencsés csaj? - Kérdezte Zayn.
 - Randid lesz Li? - Kérdezte Niall egy szendvicset majszolva.
 - Lilinek randija lesz? - Hagyta abba Louis Harry püfölését és mind körém gyűltek. A sminkesünk és stylistunk elhagyták az öltözőt, így csak mi maradtunk.
 - Adival - egyesével a szemükbe néztem.
 - A backstage csajjal? - Kérdezte Niall.
 - Neee! Liiii! - Louis minden szót elnyújtott. - Emlékszel, hogy mi volt, mikor Harry kezdett ki egy kellékessel?!
 - Olyan csak egyszer fordult elő! - Védekezett Hazza.
 - Csupa gyerekcuccal töltötték fel az öltözőt és szinte semmi normális kaja nem volt! - Szörnyülködött visszaemlékezve Niall.
 - De Adi más. - Én ezt tudtam legbelül, de hogyan magyarázzam el ezt a srácoknak?
 - Srácok, Liam csak akkor visz el randizni egy csajt, mikor biztos a dolgában - védett meg Zayn.
 - Az, hogy Liam mit hisz és hogy mi a valóság, néha két különböző dolog - jegyezte meg Louis.
 - Párszor volt már alkalmam találkozni Adival és szerintem rendes csaj - osztotta a véleményét Harry.
 - És ráadásul te meg a másik csajjal fogsz randizni! - Méregette Louis Harryt.
 - Figyeljetek - csaptam össze a kezemet, hogy magamra vonjam a figyelmüket. - Majd kerítünk rá alkalmat, hogy mindegyikőtök megismerhesse a lányokat jobban, és értékelem, hogy aggódtok értünk - megszorítottam Louis vállát -, de nekem most randim lesz. - Újra vigyor került az arcomra, mikor az összes srác sok szerencsét kívánt és egy biztonsági őr kíséretében a kocsimhoz mentem. Az egész testembe visszaköltözött az izgalom és a boldogság egyvelege, és alig vártam, hogy Adival tölthessem az estém.

**Adi szemszöge **
 - Hmm... - Néztem az utat és az épületeket, amik mellett elhajtottunk, de még mindig nem jöttem rá az úti célra. - A szememet nem akarod bekötni? - Kérdeztem végül viccelődve.
 - Nem lesz rá szükség - nevette el magát.
 Végül kiértünk a Temze partjára és Liam leállította a kocsit egy parkolóban.
 - Innen gyalog megyünk tovább - mondta még mindig mosolyogva és kiszállt a kocsiból, hogy kinyissa nekem az ajtót. Felém tartotta a karját, én pedig bele karoltam.
 Nem mi voltunk az egyetlen páros, akik a folyó partján sétáltak. Sok hajó állt kivilágítva, várva a vendégeket, hogy a fedélzetre lépjenek. Még sosem voltam ilyen étteremben, vagy egyáltalán hajó túrán, ami nem gyerekeknek volt szervezve. Különösebb bajom nem volt a vízzel, vagy a tengeri betegséggel, de mély vízbe nem merészkedtem önszántamból.
 - Egy hajón lévő étterem? - Kérdeztem, ahogy elhaladtunk néhány nagyobb hajó mellett. - Kíváncsi vagyok, hogy kinek jutott eszébe.
 - Nem tetszik? Mehetünk máshová is! - Torpant meg hirtelen Li és ezzel engem is megállásra kényszerített. Mellettünk estélyibe öltözött nők és szmokingot viselő férfiak haladtak el.
 - Ne rémüldözz! - Nevettem el magam. - Csak még sosem voltam ilyenen. - A mellettünk ringatózó hajóra böktem, majd visszanéztem Liamre, akinek a szemében a kivilágított hajó fénye tükröződött.
 - Akkor ez lesz az első. Mindkettőnknek. - Látszott rajta, hogy megnyugodott, majd tovább indultunk. Egy kisebb hajó következett, aminek a rávezető hídja művirággal volt felfuttatva és így bohém külsőt kölcsönzött a faburkolatú hajónak.
 - Hála az égnek! Már azt hittem, hogy alul öltözött leszek! - Eresztettem meg egy sóhajt, mikor a hídra léptünk.
 Liam csak kuncogott mellettem. A figyelmemet arra fordítottam, hogy a folyón keresztül söprő szelek ne libbentsék fel a szoknyámat, így szinte észre sem vettem, hogy a hídnak vége lett. Mikor felnéztem, a kitámasztott ajtók előtt álltunk, és belátást nyertem a hangulatos étterembe.
 - Foglaltak asztalt? - Kérdezte mosolyogva a hostess egy állvány mögül.
 - Payne névre, két fő. - Liam mosolyogva maga elé engedett, mikor a hostess bólintott és megindult, hogy megmutassa az asztalunkat.
 Ahogy a nő mögött lépkedtem, tanulmányoztam a helyet, és kicsit zavart, hogy egy ilyen helyre foglalni kell asztalt, mert nem illett a helyhez. Úgy tűnt az egész berendezéssel és hangulatával, mintha egy pubba értünk volna, valahol az olcsóbbik negyedben. A kilátás viszont egyből emlékeztetett rá, hogy nem a szilárd talajon állnak az étterem alapjai.
 A foglalt asztalunk egy boksz volt, ami úgy hatott, mintha privát termet kaptunk volna. Liammel egymással szemben ültünk le. A boksz belső oldalán egy fából faragott törzsfőnök gubbasztott csukott szemekkel. Viszont a hatalmas tolldíszes fejpántja helyett egy rossz maffia filmből szalajtott fekete kalapot viselt. Az ülések puhák voltak és a sötét faburkolathoz hasonló színű volt a keret, a bőr ülések pedig bordók voltak. Látszott rajtuk a használat, mégsem keltettek olcsó hatást.
 - Tetszik? - Kérdezte Liam a pillantásom után kutatva, míg én körbe "tapogattam" a bokszot.
 - Nagyon - válaszoltam mosolyogva. - Valamiért otthonos érzést kelt.
 Kezembe vettem az étlapot, amin kétszersültek, saláták és megannyi étel váltotta egymást. A legutolsó oldalon egy történet kapott helyet, ami elmeséli, hogy hogyan lett egy pub "vízen járó".
 - Te mit szeretnél? - Kérdeztem az étlapot le se engedve.
 - Nem tudomm... - hümmögött a saját étlapja mögül.
 - Talán osztozhatnánk egy tál spagettin, mint Susi és Tekergő. - Amint elhagyta a számat a gyerekes mondat, félve pillantottam ki az étlap pereme fölött.
 - Először meg kell kérdezni a pincért, hogy húsgombóc jár-e hozzá. - Liam nem úgy reagált, mint számítottam rá. Furán nézhettem rá, mert mikor lerakta az étlapot és rám nézett, összehúzott szemöldökkel kérdezett. - Talán valami rosszat mondtam?
 - Te láttad a Susi és Tekergőt? - Kérdeztem megfeledkezve a korábbi félelmemről, miszerint első randin nem beszélek a disney kedvenceimről.
 - Én is voltam gyerek - nevette el magát Li.
 - Jó, de... A Susi és Tekergőt? Az egy lány mese!
 - Van két nővérem - kacsintott rám mosolyogva.
 - Melyik a kedvenc meséd? - Kérdeztem teljesen megfeledkezve arról, hogy hol vagyunk és mit csinálunk.
 - Toy Story - vágta rá Liam. Mind a kettőnk keze az étlapon hevert az asztalon, ügyet sem vetve arra, hogy nekünk most éppen ételt kéne választanunk.
 Undorodó hangot adtam ki magamból. - Az első rész még úgy, ahogy tetszett, a másodikból csak azt a részt szeretem, mikor Buzz Lightyear odadobja a kezét Woodynak.
 - Naaa! - Liam úgy nyafogott, mint egy öt éves, akitől elvettem a játékát. - Nekem ez a kedvenc mesém! - Játszotta meg a mű-durcát. - Ha már itt tartunk, neked mi a kedvenc meséd?
 - Szerintem már te is rájöhettél.... - vigyorogtam teli pofával, de a pincér félbe szakított.
 - Eldöntötték, hogy mit szeretnének?
 Liam vigyorogva rendelt két tányér spagettit, majd mind a ketten kértünk innivalót. Ő egy kólát, én meg egy sprite-ot.
 - Szóval? - Kérdezte az asztalra könyökölve és közelebb hajolt. Ugyan így tettem én is.
 Körbenéztem, mintha államtitkot akarnék megosztani vele. - Lilo és Stitch.
 Mind a ketten kuncogtunk a helyzet komolytalanságán.
 - Űrlények és Hawaii? - Kérdezte Liam.
 - A Toy Storyban is vannak űrlények! - Vágtam vissza a kis zöld lényekre utalva. - Csak ők sosem jártak az űrben.
 A vacsora alatt meséket vitattunk meg, és gyerekkori emlékeket csatoltunk egy-egy rajzfilmhez. Például, hogy Phil hogyan akart rávenni bogár evésre az Oroszlánkirály után, vagy hogy Liamet a nővérei beöltöztették hercegnőnek.
 Miután elfogyasztottuk a spagettit, a pincér leszedte a tányérokat, de mi még nem mentünk sehová sem.
 - Milyen jó lenne, ha minden olyan gördülékenyen történne, mint a rajzfilmekben - sóhajtott hátradőlve Liam.
 - Hogy érted, hogy gördülékenyen? A Toy Story minden része arról szól, hogy hogyan keverednek vissza Andyhez - hitetlenkedve néztem rá, de ő csak mosolyogva rázta a fejét.
 - Úgy értem, hogy kedvem támadt felkérni téged egy táncra, de itt senki sem táncol. - Az étterem azon részére mutatott, ahol élő zenekar játszott halkan, aláfestő zenét.
 Vigyorogva néztem Liamre, majd lekaptam az indián törzsfőnök fejéről a kalapot. Meglepetésemre egyáltalán nem volt poros, így a fejembe nyomtam és felpattantam az ülésre.
 - Mit csinálsz? - Kérdezte Liam kíváncsian és nem rémülten.
 - Megengedem, hogy felkérj engem egy táncra. - A hátam mögött összekulcsoltam a kezemet és felemelt állal néztem le rá.
 Egy 'nem-hiszem-el-hogy-ezt-csinálom' mozdulattal túrt bele a rövid hajába, de kiszállt a bokszból és felém nyújtotta a kezét.
 - Engedelmével? - Enyhén meghajlott, mire én belecsaptam a kezébe és engedtem, hogy a derekamnál fogva letegyen a földre. Kéz a kézben sétáltunk a banda előtt lévő kis térre, majd táncolni kezdtünk. Liam egyik keze a derekamon, a másikkal pedig az én kezemet fogta. Az én kezem a vállán pihent, és a fejemet a mellkasára hajtottam. Az ő feje is közel volt az én vállamhoz, de éppen hogy csak nem ért hozzá. A lehelete csiklandozta a bőrömet.
 - Figyeld meg, hogy nemsokára mások is csatlakozni fognak - suttogtam Liam fülébe. Az egész este lassabb ritmusú zene szólt, amit az énekes gyönyörű hangja kísért szerelemről, szabadságról és régi szép időkről énekelve. Balladákban mesélt el egy-egy történetet.
 Pár verssor után igazam lett és csatlakoztak hozzánk más párok is a parketten.

És a végét a következőben megtudjátok! ;)
Ha kapok valamennyi visszajelzést, akkor szombaton este megkapjátok! :P

13 megjegyzés:

  1. Ááááá az istenit ........ Bocsánat,de most rohadtul mérges vagyok. Pont itt kellett abba hagynod????.........oké most azt hiszem lenyugodtam,nem mégsem....... Hogy lehetsz ilyen szívtelen,hogy itt hagyod abba???:)) kész vagyok. Akkor nem baj ha regény komenteket írok?
    :) siess a kövivel te kiakasztó csaj! :)) (jó értelemben kiakasztó) :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe. Pont itt kellett abbahagynom. :)
      Nem baj, ha regény kommentet írsz! :)
      Köszi, hogy megosztottad velem az őszinte véleményedet!

      Törlés
  2. Hallod csajszikám, ez valami fenomenális rész lett. Imádtam minden egyes szavát, mondatát és magát az egész történetet. A legjobban a fiúk aggódós, a mese kibeszélős és a végén lévő táncos rész tetszett. Fantasztikus és szuperságosan megírtad ezt rész, és MÁR VÁROM A KÖVETKEZŐT!!!!!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    VálaszTörlés
  3. köszi h lehet névtelenül kommentelni
    nekem nagyon tetszik a sztori, ez a rész is jó sikerült, alig várom, h szombat legyen :)

    VálaszTörlés
  4. Na olyan gonszi vagy, hogy itt hagyod abba:D
    (oké, rászoktattak a gonszi szóra bocsi:,D)
    Továbbra is nagyon jól írsz, én viszont alig aludtam az éjjel szóval nem tudok semmi értelmeset írni:,)
    (nem értek ezekhez a kinézetes cuccokhoz, de szerintem Nati és Adi helyét felcserélhetnéd a fejlécen mert így olyan mintha Nati lenne a főszereplő. Ismétlem: szerintem. meg mondom, hülye vagyok én ezekhez a dolgokhoz:D)
    Liam nagyon aranyos. Úgy kb mindene. Hogy az öltözőben ott "ugrándozott" hogy aggódott, hogy esetleg Adinak nem tetszik a hely vagy ahogy a Toy Storyról beszélt*.*
    Oké, ez már tudás, nekem hulla fáradtan is megy a fangirling:D
    Na ez egy fájdalmasan üres komment de más most nem megy sorry:/
    ♥♥Luca
    U.i. lehet, hogy tele van hibákkal és szóismétlésekkel de aludni akarooooook

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyehehe. :D Gonszi.
      Remélem már megoldódott az alvás problémád! :)
      (kisebbre vettem Nati fényképét, hogy ne zavarjon be senkinek se! :D de azért köszi, hogy megosztottad ezt velem! :))
      UGYE?! :D Én is imádom, pedig én írom! xD
      Köszönöm szépen hogy írtál! :)

      Törlés
  5. Elfelejtettem:
    Ha van akkor belinkeled a twittered? én függője vagyok;)
    ♥♥Luca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ask.fm-mel tudok szolgálni! :)
      http://ask.fm/leahbehindthescreen

      Törlés
  6. Jajj ez óltári jó lett:D :D

    VálaszTörlés
  7. Tudom, hogy ezer éve írtad már de muszáj elmondanom, hogy az energetikus nem azt jelenti, mint amilyen értelembe használtad. Te valószínűleg az energikusra gondoltál. De ezt félretéve csodásan írsz, és ez egy nagyon jó blog. Sőt az egyik legjobb ami valaha olvastam.

    VálaszTörlés