2013. ápr. 3.

Dilemma (javaslat alapján)

11. fejezet


 - És behúzott neki egyet? - Kérdezte Nati harmadjára a reggel folyamán.
 Megforgattam a szememet, mielőtt válaszoltam volna neki. Ugyan azt, mint eddig is.
 - Igen. - Sóhajtottam egyet és ettem még egy kanállal a gabonapelyhemből.
 Nati megint nálunk aludt. Ébredés után, ami inkább már délre tolódott leültünk a konyhában a reggeliző asztal mellé és mind a kettőnk gabonapelyhet reggelizett. Pizsamában voltunk: rövid nadrágban és ujjatlan pólóban, valamint fel volt kontyozva a hajunk is, ami most már az alvás után kissé zilált volt. Reggel, miközben próbáltam rávenni magamat, hogy kikeljek az ágyból, csak nézelődtem fekve, de ameddig elláttam, az csak az éjjeli szekrényem volt. A tegnap este viselt ékszerek (egy kupacban) és két bokalánc, amit Natival egymásnak vettünk. Lényegében ugyan azok voltak, arany lánc egy masnival, de azért kicseréltük őket. Miután megmozdultam, rácsatoltam az alvó Nati lábára, majd felcsatoltam a saját bokámra is. Így most csillogott a napfényben, ami az ablakon keresztül szűrődött be.
 - Érdekes. - Hümmögött merengve a táljára meredve.
 - Láttam már másokat is verekedni. Van egy bátyám, rémlik? - Kérdeztem a kanalammal a nappali felé mutatva. Phil xBoxon gyilkolt valami ellenséges lényt. Mikor unatkozom, néha beszállok a játékba, de nincs a véremben az agyatlan gyilkolászás, nem mellesleg pedig nem tudom irányítani úgy a kontrollert, hogy ne haljak meg...
 - Nem, nem, nem - használta a kanalát Nati is a nyomatékosításra. - Liam nem ilyen - rám emelte a pillantását és szinte hallottam a kerekek kattogását. - A sajtó mindig is úgy állította be, mint a legédesebb fiú a világon, aki vattacukor felhők között él és kiskutyákat ment a tűzből karcolás nélkül.
 Értetlenül néztem rá, mert nem tudtam felfogni, hogy a két dolgot hogy lehet egy mondatba rakni.
 - A lényeg - rázta meg a fejét és a pillantása immár rám fókuszált -, hogy hatással vagy rá. - Kétkedve pillantottam rá vissza. - Ismerem a történetet, ahogy Danielle-el összejöttek. - Nem vagyok biztos benne, hogy ezt a történetet hallani akarom... - Harry egy x factoros próbán belemondta a mikrofonba, hogy Liamnek tetszik a göndör hajú táncos lány. Mikor legközelebb összefutottak, Liam kinyitotta előtte az ajtót, mire Danielle megjegyezte, hogy tetszik neki a kabátja. Estére már övé volt a kabát és Liam szíve is.
 Félre toltam a gabonapelyhes tálamat, mert felfordult a gyomrom.
 - Honnan is tudsz te ilyeneket? - Kérdeztem keserű hanggal.
 - Azt próbálom elmondani neked - tette le a kanalat az asztalra -, hogy annyi éven  keresztül voltak együtt és egyszer se volt ilyesmi a hírekben. Pedig hidd el, a rajongók sok mindent kiderítettek már!
 Átgondoltam azt, amit mondott. - Szóval azt mondod, hogy tönkreteszem Liamet már csak a puszta jelenlétemmel is.
 - Az isten áldjon meg Adina Jaffray! - Natinak elfogyott a türelme. - Próbáld már meg nem a sötét oldalát nézni mindennek! Liam kedvel téged, te is kedveled őt! Úgyhogy satírozd ki az agyadból azokat a hülye gondolatokat, hogy "Ú! Nem vagyok elég jó neki!" meg a hasonló szarságokat! Ő is emberből van az ég szerelmére! Azt hittem, hogy el tudod választani az embert a hírnevétől!
 Nem jutottak az eszembe szavak, amikkel válaszolni tudtam volna. Igazat adtam Nati szavainak és elgondolkodtam azon, amit mondott. De még mielőtt kitaláltam volna, hogy mit válaszoljak, csöngettek.
 - Nyitom! - Szólt ki Phil a nappaliból és megszűnt a csatazaj a tévéből.
 Riadtan kaptuk egymásra a tekintetünket Natival, majd egyszerre néztünk le saját magunkra. Csak egyvalaki szokott átjönni mostanában, ami persze kezdett furcsává válni, de ez a gondolat olyan gyorsan cikázott át az agyamon, hogy nem tudtam vele foglalkozni. Sokkal jobban foglalkoztatott, hogy mi van most rajtunk.
 Az volt a baj, hogy a lépcső rögtön a bejárati ajtótól nem messze volt. Nem volt más választásunk, mint sprintelni.
 Egyszerre pattantunk le a bárszékekről és futottunk a lépcső felé. Phil értetlen arccal fordult felénk és megtorpant egy pillanatra, ami nekünk csak jól jött. Ráugrottunk a szőnyegre, hogy elcsússzunk a lépcsőig, de Phil észbe kapott és ördögi vigyorral pattant az ajtó mellé, hogy kitárja azt annyira szélesre, amennyire csak tudja. Hármasával kapkodtuk a lépcsőfokokat és a lépcső feléig értünk, mikor hallottuk az ajtó koppanását a mögötte lévő falon.
 Voltam olyan bátor, hogy visszanézzek, de amikor megláttam Harry és Liam értetlen fejét, ahogy Phil vigyorgó arcára néznek, felsikkantottam. Azonnal meg is bántam, mert magamra vontam a figyelmüket, ezért befogtam az egyik kezemmel a számat, majd tovább sprinteltem a lépcsőn.
 Szerencsére pillanatok alatt felérem, ezért valamennyire megnyugodtam, hogy a két srác csak egy rövid pillantást nyert Nati és az én menekülő alakunkból.
 A lépcső tetején azonnal a falhoz lapultunk és próbáltunk eggyé válni a fallal. A szívem nem a futástól vert hevesen, hanem az ijedségtől és a meglepetéstől. Kikerekedett szemekkel néztünk egymásra Natival.
 - A rossz oldalon vagy! - Suttogta hangosan Nati.
 - Mi? - Kérdeztem rémülten, majd körül néztem és igaza volt. Át kellett mennem a nyílt terepen, hogy átjussak a szobámhoz, hogy ott fel tudjak öltözni valami normális ruhába. Összeszorítottam a szemeimet, majd elmormoltam egy kétségbeesett imát. Lecsúsztam a fal mellett, hogy kilessek.
 Hallottam, ahogy Phil megmagyarázza a jelenetet, majd behívta a srácokat, hogy ne a küszöbön ácsorogjanak.
 Miután nem akartak mozdulni az előtérből, ezért nagy levegőt vettem, hogy rávegyem magamat egy utolsó sprintre. Ha elég gyors leszek, nem is fognak észrevenni.
 Magamban elszámoltam háromig, majd nekiugrottam. Két futólépés és átjutottam a veszélyes zónán. Kalapáló szívvel csaptam be magunk mögött a szobám ajtaját és még a kulcsot is ráfordítottam. Nem gondoltam, hogy valamelyik srác följönne, de a lelkiismeretemet megnyugtatta a zár kattanásának a hangja.
 Nati egyből fölöltözött, míg én elmentem zuhanyozni egyet. A cuccaimat is magammal vittem, hogy ne pazaroljak annyi időt a törölközőben való flangálással.

** Míg én a fürdőszobában voltam **
 Nati lement a nappaliba, hogy utána járjon, most miért jöttek a srácok. Újságot ugyan még nem tartott a kezében, de valahogy sejtette, hogy a tegnap este miatt látogattak meg minket.
 - Jó reggelt! - Köszönt a srácoknak lehuppanva az egyik kanapéra.
 - Elmúlt dél - bökött az órára Harry.
 Nati ártatlan arccal vállat vont.
 - Hol van Adi? - Kérdezte Liam arra nézve, amerről Nati jött.
 - Fürdik - nézett rá félrehajtott fejjel Nati. - Ugye tudod, hogy nem kellett volna behúznod annak a palinak?
 Liam idegesen a pár centis hajába túrt. Hiába nem volt hosszú, a szokás hatalma.. - Már megkaptam a fejmosást a menedzserünktől. Nem kell még egy.
 - Adinak van egy bátya. Rengeteget verekedtek már, és nem mellékesen, folyton ráakadnak az ilyen alakok. - Nati a körmét vizsgálva mondta a szövegét fel sem nézve a kétségbeesett pillantású Liamre. - Nem egyszer küldtek minket el egy bárból, mert a másik nem vérző orral kötött ki a padlón - vetett egy pillantást Liamre, majd lesöpört egy porszemet a nadrágjáról. - Mellesleg a fürdőben fog felöltözni, szóval a szobájában megvárhatod.
 Liam hezitált egy darabig, de miután a barátjától is kapott egy bátorító pillantást felállt, hogy felmenjen a szobámba.
 - Ha behúz neked egyet, tőlem kapod a másodikat - jegyezte meg nem mellékesen Phil, ahogy fel sem nézve gyilkolászta a teremtményeket a tv képernyőjén.

** Vissza hozzám **
 Mikor beléptem a szobámba, Liam az ágyam szélén ült és a saját cuccait hajtogatta össze.
 - Most minek lesz olyan jó illata? - Kérdeztem miközben átfésültem a hajamat, majd felfogtam egy copfba a tükör előtt.
 - Neked - mondta hezitálás nélkül.
 Mosolyogva ránéztem. - Úgy értem, hogy olyan finom pasi illata.
 Visszafordultam a tükörhöz, hogy megigazítsam a hajamat, majd leültem Liam mellé.
 - Szeretnék bocsánatot kérni - törte meg a rövid csendet Liam.
 - Bocsánatot kérni? - Kérdeztem meglepődve. - Ugyan miért?
 - A tegnap estéért - mondta a kezére nézve, amiben az egyik felsőjével babrált. - Elrontottam mindenki estéjét.
 - Na és? Legalább behúztál egy erőszakos szemétládának! - Rátettem a kezemet a vállára. - Liam. Ne ostorozd magad csak mert a helyes dolgot csináltad!
 - Bemosni valakinek helyes dolog? - Kérdezte ingerülten. De inkább önmagára volt mérges, mint sem rám.
 - A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Néha a rossz dolgok szolgálhatnak jó célt is.
 - Talán igazad van - mondta sóhajtva egyet, és éreztem, ahogy a vállában ellazulnak az izmok.
 Megpaskoltam a vállát, majd felálltam és elindultam az ajtó felé. Bármennyire is tetszett a helyzet, hogy Liam a szobámban van, hogy mindenki odalent van, de a szívem két részre szakadt. Az egyik távol akarta tartani magától a zűrt és nem akart érzelmekbe bonyolódni egy bonyolult életű sráccal, a másik pedig fejest ugrott volna mindenbe, és letámadta volna őt, ahogy ott ült az ágyam szélén.
 - Várj! Hová mész? - Kérdezte Liam ijedten.
 - Ööö... - Megálltam a szoba közepén és visszafordultam felé. Talán azok az érzelmek már elkezdtek bonyolódni.. - Le?

8 megjegyzés:

  1. Imádtam. Fantasztikus lett. Nagyon tetszett az a rész ahol Nati kioktatja Adit, mert abban magamra és a barátnőmre ismertem ( én is hasonlóképpen állok a pasikhoz. *-* <3
    Már várom a következőt, úgyhogy SIESS :D

    VálaszTörlés
  2. Oké, én fákking híró vagyok mert telefonról írok. Nem is lesz hosszú, majd ha géphez kerülök akkor írok mégegyet:)
    Szóval... Szerintem amikor nem Adi szemszögéből van írva a történet akkor azt írd, hogy mondjuk narrátor vagy valamelyik másik szereplő szemszögéből. Szerintem. De ez nem is olyan fontos igazából.
    Na jó, így most semmi értelmeset nem tudok írni, majd gépről;)
    Csak még annyi, hogy talán lehetne Dilemma a része címe a vége miatt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, amikor írtam, nem tudtam eldönteni, hogy milyen szemszögből írjam. Meg bevallom, hogy nem is volt kedvem bajlódni vele, mert már határidő volt, és adni akartam nektek egy fejezetet. De akkor legközelebb több időt szánok erre. :)

      Törlés
  3. Szia!Nagyon jó rész lett!Nagyon tetszik az egész történet a szereplők nagyon jól kivannak dolgozva!siess a kövivel! :)))

    VálaszTörlés
  4. Annyira jó lett! Már nagyon várom, hogy végre összejöjjenek! Sokáig tervezel még kínozni minket? :D Siess a kövivel! xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el, hogy magamat is kínzom ezzel, de igen, sokáig akarlak még titeket húzni! :D

      Törlés